Pradėtos „Radio Signal“ programos transliacijos vidurinėmis bangomis

AB Lietuvos radijo ir televizijos centras (Telecentras) informuoja, kad pradėjo siųsti į eterį radijo stoties  „Radio Signal“ programą. Programa transliuojama per vidurinių bangų siųstuvą 666 kHz dažniu kasdien nuo 20 val. vakaro iki 2 val. nakties ir aprėpia teritoriją spinduliu iki 1500 km.

„Radio Signal“ yra žinių iš nepriklausomų šaltinių ir objektyvios informacijos programa, transliuojama rusų kalba, turiniu orientuota į Baltarusijos auditoriją. „Radio Signal“ programos transliavimui licenciją yra suteikusi Nyderlandų žiniasklaidos reguliatorius Commissariaat voor de Media ir Lietuvos radijo ir televizijos komisija. Radijo stoties veikla finansuojama privačių asmenų, kurie remia demokratinę ir nepriklausomą žurnalistiką.

"XXI amžiaus pradžioje, plintant internetui ir kitoms komunikacijos technologijoms, radijo programų transliavimo vidutinėmis bangomis poreikis sumažėjo. Tačiau dėl pastarojo meto geopolitinio klimato pokyčių, vidutinių bangų radijo laidų aktualumas vėl ženkliai išaugo, nes tai vienintelė technologinė galimybė pasiekti auditorijas per didelį atstumą, kuomet blokuojamos kitos medijos, tokios kaip internetas, FM radijas ar eterinė televizija. Atliepdamas šią tendenciją Telecentras palaipsniui grąžina į gyvenimą AM radijo-inžinerinę infrastruktūrą ir atnaujina transliacijas šiame diapazone“, – aiškina Telecentro generalinis direktorius Remigijus Šeris.

Pranešimą paskelbė: Valdas Kaminskas, AB Lietuvos radijo ir televizijos centras
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-04-26 08:22
Politika, Žiniasklaida, viešieji ryšiai
Kontaktinis asmuo
Valdas Kaminskas
komunikacijos vadovas
AB Lietuvos radijo ir televizijos centras
865605756
v.kaminskas@telecentras.lt
Prisegti failai
pasidalinti
atgal