Technologijų bendrovės „Nortal“ pajamos pernai augo 14 proc.

Lietuvoje veikianti tarptautinė strateginių inovacijų ir technologijų bendrovė „Nortal“ 2023 m. sėkmingai didino savo pajamas, kurios per metus paaugo 14 proc. Artimiausiuose įmonės planuose – plėtra Šiaurės Amerikoje, Jungtinėje Karalystėje ir DACH regione bei paslaugų ženklo „Pwrteams“ stiprinimas.

Pasak „Nortal“ įkūrėjo ir generalinio direktoriaus Priito Alamäe, makroekonominiai veiksniai paveikė klientų paslaugų pirkimo įpročius, o tai sukūrė sudėtingą verslo aplinką, kuri greičiausiai nepasikeis ir 2024 m. „Mūsų puikūs 2023 m. rezultatai rodo visame pasaulyje dirbančių komandų užsidegimą ir atsidavimą, taip pat besitęsiančią mūsų paslaugų paklausą“, – sako P. Alamäe.

 Skaitmenizacija – įmonių augimui

Pasak P. Alamäe, nepaisant makroekonominių pokyčių pasaulyje, duomenys, kibernetinis saugumas ir, ypač pastaruoju metu, dirbtinis intelektas (DI) išlieka skaitmeninės transformacijos lauko centre.

„Mes ir toliau investuojame į naujas technologijas, kibernetinį saugumą ir DI, taip pat tobuliname savo vystymo ir konsultavimo pajėgumus, kad galėtume savo klientams sukurti ilgalaikę vertę per trumpesnį laiką“, – priduria P. Alamäe.

Pasak Mindaugo Tarailos, „Nortal“ padalinio Lietuvoje vadovo, besikeičiantys technologijų pasaulio vėjai skatina vis daugiau dėmesio skirti produktyvumo didinimui: „Esu įsitikinęs, kad esame ant didžiulės technologijų revoliucijos slenksčio. Norime per jį žengti pirmieji, todėl skiriame nuolatinį dėmesį dirbtinio intelekto įrankiams ir sprendimams.“

 Stiprina paslaugų ženklą „Pwrteams“

2022 m. pabaigoje naują paslaugų ženklą „Pwrteams“ pristačiusi „Nortal“ įmonė toliau vysto abu prekių ženklus. „Nortal“ specializuojasi teikdama skaitmeninės transformacijos paslaugas visoje vertės grandinėje nuo strateginių konsultacijų iki programinės įrangos inžinerijos, o „Pwrteams“ daugiausia dėmesio skiria padėdamas formuoti tarpvalstybines IT ir inžinierių komandas.

2023 m. „Nortal“ visame pasaulyje investavo į įvairias sritis, ypatingą dėmesį skirdama „GovTech“ ir gynybai. „Mūsų siekis yra įgyvendinti visapusiškas transformacijas, turinčias apčiuopiamą socialinį ir ekonominį poveikį bei iš naujo apibrėžti skaitmeninių valdžios paslaugų potencialą“, – sako P. Alamäe.

Bendrovė praėjusiais metais intensyviai plėtėsi Jungtinėje Karalystėje, įkūrė naujas įmones Kanadoje ir Saudo Arabijoje, naujus tiekimo centrus Meksikoje ir Egipte. „Nortal“ taip pat stiprino „Pwrteams“ galimybes rinkoje, kad klientai turėtų prieigą prie talentingų specialistų.

Viena iš „Nortal“ augimo finansavimo strategijų – obligacijos. 2024 m. pradžioje bendrovė išleido 50 mln. eurų vertės obligacijų emisiją turimoms obligacijoms refinansuoti, kad artimiausiais metais paspartintų augimą Šiaurės Amerikoje, Jungtinėje Karalystėje ir DACH regione (Vokietijoje, Austrijoje ir Šveicarijoje).

 Apie „Nortal“

Pagrindinė tarptautinės bendrovės veikla – strateginės konsultacijos, technologijų, inžinerijos ir susijusios konsultavimo bei skaitmeninimo paslaugos, įskaitant dirbtinį intelektą ir kibernetinio saugumo paslaugas. Pagrindiniai „Nortal“ klientai – didelės įmonės ir organizacijos, veikiančios telekomunikacijų ir žiniasklaidos, sveikatos priežiūros, sunkiosios ir perdirbimo pramonės, logistikos, finansų ir viešajame sektoriuose.

„Nortal“ yra įkūrusi 26 padalinius Europoje, Persijos įlankos šalyse ir Šiaurės Amerikoje – tai leidžia įmonei būti strategiškai arti klientų. Globalią įmonės komandą sudaro daugiau nei 2 000 talentingų profesionalų iš viso pasaulio.

 Daugiau informacijos: www.nortal.com.

Pranešimą paskelbė: UAB "coagency"
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
atgal