Kredito unijos suteikė 4,2 mln. eurų paskolą „Ežero takais by Citus“ vystymui

Investicijų valdymo įmonės „Demus Asset Management“ valdomo nekilnojamojo turto projekto „Ežero takais by Citus“ plėtrai užtikrintas 4,2 mln. eurų finansavimas. Į projektą iš viso ketinama investuoti 7,95 mln. eurų –  dalį šios sumos, 2 mln. eurų „Demus Asset Management“ jau anksčiau pritraukė iš informuotų investuotojų.

4,2 mln. eurų sindikuotą kreditą projektui suteikė RATO kredito unija ir LTL kredito unija. Paskola suteikta 12 mėnesių laikotarpiui.

„Kredito unijų galimybė be papildomų sąlygų sindikuoti paskolas užtikrina didesnės apimties projektų finansavimą, todėl neturėjome apsiriboti vienos kredito įstaigos suteikiamais limitais. Taip pat pozityviai nuteikia ir tai, kad finansavimo rinka grįžta į vienaženklių palūkanų rėžius, o tai skatina verslą tęsti bei didinti plėtros planus. Būtent kaina buvo vienas pagrindinių kriterijų nulėmusių mūsų finansavimo šaltinio pasirinkimą“, – sako „Demus Asset Management“ vadovas Alenas Gumuliauskas.

NT projekto „Ežero takais by Citus“ statybų ir pardavimų darbai jau įsibėgėjo, o projekto pabaiga numatyta 2025 metų III ketvirtį.

„Nors Lietuvos nekilnojamojo turto rinkoje vis dar nemažai neapibrėžtumo, dvejonių dėl „Ežero takais by Citus“ projekto finansavimo nekilo. Esame įsitikinę fondo veiklos patikimumu, „Demus Asset Management“ komandos patirtimi ir tikime vystomo projekto sėkme bei neabejojame, kad paskola leis sėkmingai įgyvendinti pradėtus darbus“, – sako projektą finansavusios RATO kredito unijos Administracijos vadovas Vladislav Jančis.

Anksčiau 2 mln. eurų į šį projektą „Demus Asset Management“ pritraukė uždaro investuotojų bendruomenės renginio metu.

„Projekto bendrovės akcijos buvo siūlytos tik jau esamiems investuotojams iš kitų mūsų fondų ir visa reikalinga investicijų suma buvo surinkta per vieną vakarą. Rinkoje tai gana unikalu – supratome, kad esame subūrę lojalių investuotojų bendruomenę, tikinčią mūsų ir partnerių projektais, jų kuriama verte miestams, gyventojams bei jiems patiems“, – sako A. Gumuliauskas.

Sidaronių g. kylančiame projekte ketinama išvystyti du trijų aukštų pastatus su 78 A++ energetinės klasės butais – iš viso virš 4 700 kv. m gyvenamosios erdvės.

A. Gumuliausko teigimu, šiemet „Demus Asset Management“ investuotojams pasiūlys dar bent 4 fondus.

„Victory Development Venture“ įsteigtas 2022 metais. Fondo veiklos trukmė – 3 metai, minimali investavimo suma – 125 tūkst. Eur.

Apie „Demus Asset Management“:

„Demus Asset Management“ – nuo 2018 m. veikianti fondų valdymo profesionalų komanda, sukaupusi patirtį investicijų į NT vystymą, investicijų valdymo, jų struktūravimo, ir projektų finansavimo srityse. Įmonė valdo 8 investicijų į NT fondus, kurie investavo į 15 NT projektų už 150 mln. Eur. Artimiausių 5 metų planuose – investicijos į NT projektus už 300 mln. Eur, naujos turto klasės bei produktai mažmeniniams investuotojams.

Pranešimą paskelbė: UAB "coagency"
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai žiniasklaidai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
atgal